VPH en dones: què és, símptomes, tipus, com es transmet, tractament del virus del papil·loma humà en ginecologia

El VPH es troba en el 80% de les dones, una xifra molt gran i aterridora. Però no tothom sap de què es tracta.

Què és el VPH

El VPH (virus del papil·loma humà) és una malaltia freqüent entre dones i homes. Gairebé vuit de cada deu dones s’enfronten a aquest problema a la seva vida. La infecció és perillosa perquè pot ser que durant molt de temps no es mostri de cap manera i les conseqüències són molt angoixants. Aquest virus pot esdevenir un impuls per al desenvolupament del càncer de coll uterí.VPH en dones: què és, símptomes, tipus, com es transmet, tractament del virus del papil·loma humà en ginecologia

El VPH sol infectar les capes superiors de l’epiteli, que comencen a multiplicar-se a un ritme elevat, que sovint es converteix en càncer.

Com es transmet el VPH

Es creu que aquest virus es transmet sexualment i fins i tot els preservatius no garanteixen una protecció completa contra el VPH. Els ginecòlegs asseguren que els preservatius encara redueixen el risc de contraure aquest virus. Segons investigacions i estadístiques d’epidemiòlegs, les dones sovint s’infecten amb el virus del papil·loma durant els primers 2 anys d’activitat sexual.

VPH en dones: què és, símptomes, tipus, com es transmet, tractament del virus del papil·loma humà en ginecologia
Molta gent sap que la majoria dels tipus de VPH es transmeten sexualment. Se sap molt menys que el risc d’infecció i la gravetat de les conseqüències en les dones és major que en els homes.

A més, el risc de desenvolupar VPH en les nenes amb edat és menor, cosa que no es pot dir dels homes. De moment, els científics han criat gairebé 150 tipus de VPH, que es divideixen en quatre classes. També es van dur a terme diversos estudis, el resultat dels quals va ser la conclusió que el VPH també es pot transmetre a la llar. A causa d’aquest tipus de transmissió del virus, una persona no s’adona que ja és portadora de VPH.

Símptomes del VPH en dones

Els ginecòlegs solen trobar el VPH en les dones. Vam descobrir què és, hauríeu de familiaritzar-vos amb els símptomes. Els símptomes fonamentals de la malaltia d’aquest virus són els creixements, tant als genitals com al cos. A més, els símptomes del VPH són els mateixos tant per al sexe més just com per als homes.

VPH en dones: què és, símptomes, tipus, com es transmet, tractament del virus del papil·loma humà en ginecologia

Els metges asseguren que aquest virus es considera més perillós per a les dones, ja que la infecció amb virus del tipus oncogènic pot conduir al desenvolupament de càncer de coll uterí. Molt sovint, són les berrugues genitals les que reconeixen els ginecòlegs, que solen aparèixer 2-3 mesos després de la penetració al cos.

Aquestes berrugues creixen sovint a la zona dels llavis menors i la vagina. Sovint hi ha casos en què es van trobar aquests creixements a l'anus del pacient.

VPH en dones: què és, símptomes, tipus, com es transmet, tractament del virus del papil·loma humà en ginecologia

Durant l'examen, el metge presta atenció a les següents manifestacions externes d'una infecció vírica (símptomes comuns del VPH en dones):

 • signes d'erosió cervical (es fa un frotis per a la citologia); signes de displàsia;
 • berrugues genitals;
 • papil·lomes situats a la vagina;
 • l’aparició aguda o la desaparició completa de les berrugues durant l’embaràs;
 • la presència de neoplàsies al coll uterí;
 • dolor a la zona genital;
 • ardor, picor, descàrrega inusual, etc.

Diagnòstic

Per diagnosticar el VPH en dones, sovint s’utilitza la colposcòpia i la biòpsia, que es realitza en cas de berrugues genitals. ginecòleg a l’examen inicial. També és un mètode àmpliament conegut per diagnosticar el VPH el PCR: es tracta d’un examen que ajuda a determinar l’ADN del virus. Amb l'ajut de la PCR, és possible revelar el tipus de virus i el seu grau en relació amb el risc oncogènic.

Tipus de VPH

Avui s’han identificat prop de 150 espècies de virus del papil·loma. Però totes provoquen creixements de diferents caràcters (simples, punxeguts, plans, filiformes, plantars).

Senzill

Un tipus simple de VPH també s’anomena papil·loma vulgar o comú. Es consideren els creixements benignes més comuns al cos. Els papil·lomes simples es manifesten inicialment com una petita pàpula esfèrica, que amb el pas del temps s’enfosquirà i es convertirà en una superfície irregular i rugosa.

VPH en dones: què és, símptomes, tipus, com es transmet, tractament del virus del papil·loma humà en ginecologia

Poden aparèixer en grups o en un sol cas. Els creixements simples solen incloure papil·lomes que es produeixen a les mans i als dits.

Assenyalat

La forma punxeguda de VPH en dones es troba sovint a la zona dels llavis. Es tracta de creixements que semblen papil·les i que solen tenir una gran varietat de colors (des de carn clara fins a vermellós).

També poden estar a l’anus. Atès que aquest tipus de VPH pertany al grup dels tipus moderadament oncogènics, els metges recomanen tractar-los i eliminar-los per evitar el risc de desenvolupar càncer. Els mètodes per eliminar aquests papil·lomes són molt diferents: des d’un làser especial fins a l’ús de nitrogen líquid.

Pis

Un altre tipus popular de VPH són les berrugues planes. Ells, a diferència dels papil·lomes punxeguts, ja no sobresurten cap a fora i ocupen la posició més alta pel que fa al grau de potencial oncogènic. Quan es detecten berrugues planes, els ginecòlegs envien immediatament el pacient a colposcòpia i biòpsia.

VPH en dones: què és, símptomes, tipus, com es transmet, tractament del virus del papil·loma humà en ginecologia

Com que es localitzen més sovint al coll de l’úter, el risc de patir càncer de coll uterí és molt elevat. En el cas d’un resultat negatiu de la prova de displàsia del lloc, aquests creixements s’eliminen immediatament.

Filiforme

Els papil·lomes filamentosos es formen a causa del VPH, que entra al cos per la menor lesió de la pell. VPH en dones: què és, símptomes, tipus, com es transmet, tractament del virus del papil·loma humà en ginecologiaUna persona amb sudoració elevada i tipus de pell greix té més possibilitats de contraure aquest virus. Aquest tipus de VPH és oblong i es produeix amb més freqüència en dones majors de 30 anys. Gairebé totes les persones grans tenen aquest virus. Els nens no reben aquest VPH.

Plantar

Aquest tipus de VPH com a papil·lomes plantars no és un tipus oncogènic. Es tracta de formacions força benignes que es troben més sovint als peus. Les persones amb la pell danyada de les cames i que pateixen d'aterosclerosi es posen malalts més ràpidament. També és més fàcil agafar un virus d’aquest tipus per a una persona que pateix diabetis i varius.

A més, els següents factors poden estimular el desenvolupament del virus al cos:

 • Sudoració excessiva dels peus o pell seca.
 • Peus plans i artritis de les articulacions del peu.
 • Portar calçat sintètic incòmode.

Tipus de VPH en dones

De moment, els científics coneixen l’existència de 150 tipus de virus del papil·loma humà i gairebé un terç d’ells es considera el més perillós per a la salut de les dones.

VPH tipus 16

El VPH tipus 16 pertany al grup dels virus oncogènics. És tan comú que es diagnostica gairebé una de cada dues persones amb VPH. El virus redueix el nivell d’immunitat contra la formació de tumors, que és la causa fonamental de la formació de formacions a la pell. Aquest virus es destrueix al cos un any després de la infecció. Això es veu facilitat per l'acció activa de la immunitat humana.

VPH en dones: què és, símptomes, tipus, com es transmet, tractament del virus del papil·loma humà en ginecologia

Tenint en compte aquesta informació, els metges demanaran la prova tres vegades. Si en un any el cos no ha superat aquest virus, els experts recomanen el tractament amb diversos medicaments i pastilles antivirals. També insisteixen a prendre vitamines addicionals.

VPH tipus 18

El VPH tipus 18 es considera extremadament perillós per a una dona que, en entrar al cos humà, comença a causar activament el creixement de neoplàsies. Es considera perillós perquè aquestes formacions poden acabar convertint-se en càncer. Només 3 de cada 10 dones infectades poden curar-se d’aquest virus a causa d’una forta immunitat.VPH en dones: què és, símptomes, tipus, com es transmet, tractament del virus del papil·loma humà en ginecologia

El procés d’autocuració també dura gairebé un any. A diferència d'altres tipus de VPH, aquest virus afecta la zona més profunda de la pell.

VPH tipus 31

El VPH tipus 31 es considera perillós, igual que els tipus 18 i 16. A causa de l’estructura única de l’ADN, aquest virus del papil·loma té un genotip especial, que en la majoria dels casos és perillós per a tots dos sexes. Com que la dèbil immunitat de les dones no pot fer front al virus, apareixen papil·lomes a la pell i als genitals.

VPH en dones: què és, símptomes, tipus, com es transmet, tractament del virus del papil·loma humà en ginecologia

Sovint passa que des del moment de la infecció poden passar uns quants mesos fins que apareguin els primers símptomes. Durant aquest temps, una persona pot infectar sense saber-ho a la seva parella. Només en el moment adequat, quan el cos es debilita i el sistema immunitari combatrà altres virus, el VPH començarà a multiplicar-se activament i es traslladarà a les neoplàsies.

A causa del imperceptible període d’incubació al cos, apareixeran complicacions que no seran tan fàcils de curar.

Els següents factors concomitants poden augmentar els riscos d’infecció del cos:

 • Comunicacions desordenades i insegures.
 • Estrès i desequilibri hormonal.
 • Altres infeccions al cos.
 • Malalties de l'intestí i l'estómac.
 • El període d'embaràs i part.
 • Hipotèrmia i refredats.

VPH tipus 33

Un virus com el virus del papil·loma humà tipus 33 és extremadament perillós per als humans. Aquest tipus de virus és la causa principal de la formació de tumors malignes al cos. Segons les estadístiques, al món hi ha un alt nivell de malalties oncogèniques en persones infectades amb VPH. Però aquest virus no viu al cos humà per tota la vida.

A diferència de l’herpes, es pot tractar amb medicaments. De vegades, la immunitat humana pot destruir el virus mateix. Per evitar complicacions, els metges també recomanen diverses píndoles i injeccions subcutànies.

Tipus de VPH 35

El VPH tipus 35 pertany a un grup amb un nivell mitjà de risc oncogènic. Accedint al cos a través del sexe promiscu, comencen a penetrar profundament en l’ADN de les cèl·lules.

Hi ha diverses opcions per al comportament del virus en el cos humà:

 • Un cop al cos, el virus es destrueix a causa d’una forta immunitat.
 • Després de la infecció, el virus roman latent. Però, al mateix temps, no oblideu que una persona ja és portadora de VPH i pot infectar altres persones.
 • Penetrant al cos, el virus progressa i multiplica activament les cèl·lules.

Sovint, el VPH de tipus 35 es manifesta en persones en forma de berrugues genitals, que amb el pas del temps ocuparan una àrea bastant gran del cos.

VPH tipus 39

Un virus tipus 39 pot infectar una persona de qualsevol edat. El virus no només provoca el desenvolupament de tumors, sinó també l’aparició de diverses patologies. Sol atacar els genitals i també s’alimenta de cèl·lules sanes del cos.

Es manifesta principalment en forma de berrugues planes i genitals que apareixen als òrgans genitals femenins. Els experts asseguren que dijSobre la presència de berrugues planes indica la propagació exacta de 39 tipus de VPH.

VPH tipus 45

El tipus de VPH sovint s’acompanya d’altres malalties com l’herpes i la clamídia.

El tipus de virus especificat passa per diverses etapes del cos:

 1. L’aparició de berrugues genitals als òrgans genitals interns i externs.
 2. Creixement aclaparador de la capa epitelial al voltant de l'anus.
 3. Creixement de berrugues genitals a les parets de la vagina.

Quan es detecta un virus, es prescriu el tractament i l’eliminació de berrugues genitals.

VPH tipus 51

El virus del tipus 51 és conegut pel seu alt risc oncogènic. Les noies amb erosió cervical han de tenir cura amb l’elecció d’una parella, ja que la infecció d’aquest virus pot provocar l’aparició de càncer.

VPH tipus 52

El virus del papil·loma tipus 52 es troba sovint en representants menors de 40 anys.Els canvis freqüents de parella poden augmentar el risc d’infecció. El ginecòleg pot veure la presència de VPH quan es detecten berrugues genitals.

Tipus HPV 56

El VPH tipus 56 sol afectar el sistema reproductor de la dona. Un virus d’aquest tipus provoca l’aparició d’erosió cervical. Els primers símptomes d’infecció són els tords o els refredats, que són el resultat d’un sistema immunitari debilitat.

VPH tipus 59

El 59è tipus de virus del papil·loma humà es marca com una malaltia de la pell amb un efecte a nivell d’ADN. Els metges consideren que l’elevat creixement de tumors de naturalesa oncogènica és un moment negatiu en relació amb aquest virus.

Classificació del VPH per risc oncogènic

Els científics han elaborat una llista de tots els tipus de VPH i els han classificat segons el risc oncogènic.

No oncogènic

Els experts anomenen tipus de risc oncogènic zero aquells VPH que mai no provoquen el desenvolupament del càncer. Els metges es refereixen a aquest grup d’1 a 5 tipus, així com de 10, 28 i 49 tipus.

Baix nivell de risc oncogènic

Els tumors causats per tipus de càncer de baix risc poques vegades passen a la fase de càncer. Els experts van atribuir els tipus 6, 11, 13, 32 i 34 a aquests tipus. També al grup esmentat s’inclouen els tipus del 40 al 44 inclosos. Els tipus 51 i 72 també es consideren tipus de baix nivell de risc oncogènic.

Risc mitjà

Els metges classifiquen un grup de diferents tipus de virus com a tipus de risc mitjà: 26, 30, 35 i 52, així com 53, 56, 58 i 65.

Alt risc oncogènic

Hi predomina un alt risc oncogènic en tipus de VPH com: 16, 18, 31, 33 i 39. Aquest grup inclou 45, 50, 59 i 61 a 62 tipus. Els tipus de VPH 64, 68, 70 i 73 es consideren de risc oncogènic elevat.

Tractament del VPH en dones en ginecologia

El tractament del VPH en dones implica una teràpia relacionada, que consisteix en medicaments i cirurgia. Aquesta és una situació que és impossible recuperar-se completament sense diagnòstics moderns.VPH en dones: què és, símptomes, tipus, com es transmet, tractament del virus del papil·loma humà en ginecologia

El diagnòstic de PCR es considera eficaç en el seu camp, per al qual es requereix una prova completa. De moment, per al tractament del VPH, hi ha diversos medicaments i remeis populars.

Medicació

Els medicaments tenen com a objectiu la curació cardinal del cos contra el virus.

VPH en dones: què és, símptomes, tipus, com es transmet, tractament del virus del papil·loma humà en ginecologiaDesprés de detectar el VPH, els metges prescriuen tota una gamma de medicaments, que inclouen:

 1. Preparats basats en interferons. L’interferó es pot vendre en forma de comprimits, diverses cremes i ungüents. També podeu trobar solucions. Els anàlegs dels interferons són: "Viferon", "Intron A", "Genferon" i "Wellferon".
 2. Estimulants de la immunitat. A causa de l’augment de la producció d’anticossos contra el VPH, el temps de tractament s’accelera. Els immunostimulants coneguts són "Isoprinosin", "Kemantan", "Gepon" i "Immunomax"
 3. Agents citotòxicsque destrueixen les neoplàsies. Aquests medicaments inclouen "Podofil·lina" i "Podofilotoxina".

Immunomax, aprovat segons les instruccions per al tractament d’afeccions patològiques (condiloma, berrugues, displàsia, etc.) causades pel virus del papil·loma humà, és cada vegada més popular entre els medicaments immunomoduladors moderns.

VPH en dones: què és, símptomes, tipus, com es transmet, tractament del virus del papil·loma humà en ginecologiaEls experts assenyalen que l’ús del medicament Immunomax en la teràpia complexa de malalties associades al VPH comporta una disminució de la freqüència de les recaigudes i la recuperació clínica de les infeccions.

Mètodes tradicionals

Els mètodes tradicionals impliquen l'ús de receptes basades en herbes forestals rares:

 • El mètode més famós són les compreses amb decocció de celidonia. Es creu que un mes és suficient per al tractament. Cal tenir en compte que el nombre de procediments ha de ser d’unes 4-5 vegades al dia.VPH en dones: què és, símptomes, tipus, com es transmet, tractament del virus del papil·loma humà en ginecologia
 • També podeu aplicar glaçons, cordes i chaga congelats en brou. Aquest mètode s’ha d’utilitzar 3 vegades al dia.
 • Una decocció a base de dent de lleó, plàtan, melisa i cua de cavall també té un efecte positiu en el procés de tractament.
 • A més, els experts aconsellen prestar atenció als alls. L’all es pot fer per fer un ungüent de VPH. Per fer-ho, només cal afegir all picat a una crema espessa per a nadons.
 • Les àvies aconsellen el sabó de roba habitual, ja que el sabó té un efecte assecat, després del qual s’elimina el condiloma.

Abans d’utilitzar mètodes populars de lluita, cal anar amb compte, ja que els remeis populars actuen localment, mentre el virus està latent al fons del cos.

Maneres d’eliminar els papil·lomes

El tractament més freqüent contra el VPH és l’eliminació de papil·lomes, seguit de l’ús de medicaments. A més, els mètodes d’eliminació dels papil·lomes són molt diferents.

Eliminació làser

L’eliminació de papil·lomes amb làser és una de les eliminacions més eficaces i segures de les berrugues genitals del VPH en les dones... Es tracta d’un tipus d’eliminació que elimina completament la possibilitat d’hemorràgies i cicatrius. Aquest procediment és absolutament segur i no condueix a processos inflamatoris.

Cirurgia

La cirurgia es considera un mètode d’eliminació completament radical. Amb un bisturí, els cirurgians simplement tallen els condilomes.

Crioteràpia

La crioteràpia implica l’ús de nitrogen líquid durant l’eliminació dels papil·lomes. Aquest procediment té un enorme inconvenient: a causa de la profunditat incontrolada de l’impacte de nitrogen a les berrugues genitals, són freqüents les recaigudes. VPH en dones: què és, símptomes, tipus, com es transmet, tractament del virus del papil·loma humà en ginecologiaLes cicatrius també són una característica d’aquest mètode.

Electrocoagulació

L’electrocoagulació es basa en l’aplicació de corrent d’alta freqüència contra el VPH en dones, que crema els condilomes. Aquest procés de crema implica la coagulació de teixits proteics, que és excel·lent per combatre les neoplàsies. Aquest procediment se sol supervisar visualment.

El virus del papil·loma humà afecta de manera agressiva la salut de les dones. Totes les noies han de tenir precaució i fer-se proves a temps, ja que el virus pot ser asimptomàtic i les conseqüències són molt greus. El VPH sovint es manifesta i es desenvolupa durant un sistema immunitari debilitat.

Si es detecta un virus, s’hauria d’iniciar el tractament immediatament, ja que això pot conduir al desenvolupament de tumors malignes.

El tractament del VPH hauria de consistir en medicaments i l’eliminació local de neoplàsies. A més, es fomenta l’ús de mètodes tradicionals de lluita contra el virus.

Vídeo sobre el virus del papil·loma humà (VPH) en dones: què és, mètodes de tractament

VPH en dones, què és:

 

Valora l'article
Cosmetologia i cirurgia plàstica per a dones. Correcció d’aspecte. Maneres, mètodes, procediments per millorar la figura i la cara
Afegir un comentari

 1. Lilia K.

  Impregnat. Cal dirigir-se al metge amb més freqüència i fer proves

  Respondre
 2. Katty

  Genial article! Només el 80% d’aquests medicaments no estalvien del VPH. Però a Kemerovo tothom pot consultar el VPH de forma gratuïta. Clínica Avangard-med, si algú està interessat.

  Respondre

Cara

Cames

Cabell