Raspall de dents per ultrasons. Pros i contres, ressenyes dels metges, valoració dels millors i contraindicacions

Un raspall de dents per ultrasons permet reduir el risc de problemes amb la dentició, a causa de la seva neteja regular i d’alta qualitat. Aquest dispositiu fa que tot el procés sigui senzill, però molt eficient.

Com funciona un raspall de dents per ultrasons

Un raspall de dents que funciona amb ultrasons té un aspecte pràcticament igual al dels caps normals de truges. La diferència és la presència del motor, que és responsable del seu funcionament i del rang segur de l’ona ultrasònica.

Raspall de dents per ultrasons. Pros i contres, ressenyes dels metges, valoració dels millors i contraindicacions
El disseny del popular raspall de dents per ultrasons Megasonex

Cada pinzell té un microprocessador incorporat que genera vibracions sonores a una freqüència d’1,6 MHz cada 30 segons. Les vibracions són creats per una placa piezocerámico, a una distància que no excedeixi de 4 mm de la ubicació de les truges. La velocitat de moviment de les truges pot arribar als 100 milions en 60 segons.Raspall de dents per ultrasons. Pros i contres, ressenyes dels metges, valoració dels millors i contraindicacions

Aquest treball proporciona el següent:

 • neteja mecànica de la dentició de la placa;
 • impacte en llocs de difícil accés, a causa de la captura de 4 mm de l'espai al voltant del pinzell.

L'eficàcia del raspall d'ultrasons

En el procés de neteja de les dents amb un raspall que treballa amb ultrasons, la temperatura de la cavitat oral augmenta 1 grau. A causa d'això, el curs de tots els processos s'accelera, això s'aconsegueix a causa de l'expansió dels vasos sanguinis i una millora en la microcirculació de la sang en els teixits de la cavitat oral.Raspall de dents per ultrasons. Pros i contres, ressenyes dels metges, valoració dels millors i contraindicacions

Aquest procés millora l’eficàcia de tots els productes de neteja i cura dental. A més, l’efecte de l’ecografia pot eliminar eficaçment tot tipus de placa a les dents, fins i tot el tabac.

L’ús correcte d’aquesta eina beneficia la mucosa:

 • disminueix la manifestació de síndromes doloroses;
 • s’elimina l’espasme vascular;
 • les cicatrius de les genives s’absorbeixen.

Avantatges i inconvenients

Els experts diuen que un raspall de dents que actua sobre la cavitat oral mitjançant ones ultrasòniques és més eficaç que els raspalls convencionals.

Ho demostren els seus nombrosos avantatges:

 • a més de les dents, es produeix una neteja a fons de tota la cavitat oral;
 • els bacteris són destruïts;
 • es redueix a la meitat tot el procés de neteja de les dents i s’incrementa la seva qualitat;
 • a causa de la calor generada durant el funcionament d’aquest raspall, es produeix una millora de la circulació sanguínia, a causa d’ella, el fluor present a les pastes penetra millor a l’esmalt;
 • Apte per utilitzar amb aparells ortodònfics, dents sensibles i genives problemàtiques.Raspall de dents per ultrasons. Pros i contres, ressenyes dels metges, valoració dels millors i contraindicacions

Inconvenients d'un raspall d'ultrasons:

 • l’aparició de sagnat de genives degut a la seva sensibilitat augmentada;
 • l’alt cost del pinzell (de 3000 a 12-15000 rubles);
 • la probabilitat d’adquirir una falsificació, cosa que pot no suposar cap benefici ni tan sols perjudicar les dents i la boca.

Hi ha contraindicacions

No heu de comprar aquest dispositiu si hi ha contraindicacions:

 1. Període d'embaràs.
 2. Portar un marcapassos.
 3. Oncologia.
 4. Tumors de naturalesa benigna a la cavitat oral.
 5. Les fases inicials de la càries.
 6. Inflamació de les genives i les mucoses de diversos tipus.
 7. La finor de l’esmalt natural de les dents.
 8. La presència de farcits, pròtesis i xapes.

Com triar el raspall d’ultrasons adequat

Un raspall d'ultrasons difereix de la complexitat dental del dispositiu, cal triar-lo amb cura, prestant atenció als punts següents:

 • Comoditat: el model ha de quedar bé a la mà, no ha de ser massa voluminós ni pesat;
 • la presència d’un indicador que comptarà el temps de funcionament i emetrà un senyal sonor;
 • si cal, podeu adquirir una eina equipada amb un cap que pot girar;
 • la presència d’un dispositiu on es carregarà el pinzell;
 • tenir en compte la presència de nens a la família, per als quals es requereix la compra d’un model especial.

Com triar un pinzell per a un nen

El raspall d'ultrasons també es pot utilitzar en nens. El més important és prescindir-ne durant el període en què la dentició no està completament formada (les dents canvien de llet a permanents), ja que l’ecografia pot alterar el metabolisme responsable del creixement del teixit ossi.Raspall de dents per ultrasons. Pros i contres, ressenyes dels metges, valoració dels millors i contraindicacions

En general, la neteja per ultrasons és permesa en nens a partir de 3 anys, sota la supervisió constant dels pares, però l’ús constant d’aquest dispositiu no és possible abans dels 9 anys.

A l’hora d’escollir una eina per a nens, tingueu en compte el següent:

 • si un adult es renta les dents d’un nen, el mànec hauria de tenir una mida que resulti còmoda per als pares;
 • les truges han de ser toves o molt toves;
 • el temporitzador es considera una funció obligatòria que permet distribuir correctament el temps de neteja de les dents.

Ús correcte del pinzell

Raspall de dents per ultrasons. Pros i contres, ressenyes dels metges, valoració dels millors i contraindicacions

Un raspall de dents per ultrasons, com un raspall de dents normal, requereix un ús adequat:

 • primer heu de llegir les instruccions;
 • aplicar pasta de dents a la superfície de les truges;
 • engegueu el dispositiu;
 • divideix tota la cavitat oral en 6 seccions iguals, cadascuna de les quals ha de ser processada seqüencialment;
 • després del senyal del temporitzador, heu d'iniciar una nova secció;
 • després de completar el procés, cal esbandir la boca;
 • rentar el raspall i assecar-lo bé.

Com afecta l’ecografia a l’esmalt

La probabilitat de danyar l’esmalt és pràcticament nul·la, però el grau de neteja és en gran mesura superior al treball d’un raspall normal.

L’ecografia afecta només la superfície dental, l’esmalt no està absolutament exposat a cap perill pel seu costat.

Raspall de dents per ultrasons per a malalties de la cavitat oral

Un raspall de dents que exerceix un efecte ultrasònic sobre la cavitat oral és capaç d’exercir un potent efecte terapèutic sobre la membrana mucosa. Consisteix en augmentar la circulació sanguínia, a causa de la qual els processos de regeneració de teixits són més ràpids.Raspall de dents per ultrasons. Pros i contres, ressenyes dels metges, valoració dels millors i contraindicacions

Tot i això, l’ús d’aquest dispositiu durant el període en què hi ha una fase activa de malaltia inflamatòria oral (presència de gingivitis, estomatitis o periodontitis) és inacceptable.

Perquè això pot provocar un agreujament del problema existent. És millor esperar fins que la malaltia hagi passat i només llavors, després de consultar un dentista, apliqueu aquest raspall.

Ultrasònic o elèctric: quin raspall és millor

Quan planeja adquirir un dispositiu modern per netejar les dents, cada client s’enfronta a una decisió difícil: quin raspall preferir, un ordinari elèctric o que funcioni mitjançant exposició per ultrasons.

El tipus elèctric és el més comú. Aquest raspall realitza moviments de rotació mitjançant un accionament elèctric... Els models d’estructures més complexes, a més de les rotacions, poden dur a terme pulsacions, a causa de les quals es realitza una neteja mecànica de la superfície dental.

El raspall d'ultrasons utilitza l'efecte del mateix nom, gràcies al qual us permet assolir els objectius següents:

 • netejar la superfície de les dents de manera eficient;
 • tria la velocitat òptima;
 • estalviar temps dedicat a la higiene dental;
 • gastar menys pasta de dents;
 • accelerar la circulació sanguínia als vasos de la cavitat oral;
 • aplicar-lo a una categoria sensible de dents;
 • prevenir el desenvolupament de bacteris a la cavitat oral.Raspall de dents per ultrasons.Pros i contres, ressenyes dels metges, valoració dels millors i contraindicacions

No obstant això, aquest tipus de raspall pot afectar negativament les dents plenes. Les vibracions més petites d’ultrasons esborren els límits entre el teixit ossi i el material d’ompliment, cosa que redueix significativament la vida útil d’aquest últim. A més, no es recomana utilitzar aquests instruments amb pròtesis i corones.

En general, ambdós tipus de raspalls són capaços de netejar eficientment la superfície de les dents. Si teniu fons limitats, és millor comprar una opció elèctrica, en cas contrari, una ultrasònica.

Quins broquets hi ha

Els raspalls de dents que creen accions per ultrasons tenen diversos tipus d’adjunts, cadascun dels quals es pot utilitzar en un cas concret.

Tipus de fitxers adjunts:

 • amb truges suaus: el seu grau de duresa és mínim, cosa que permet utilitzar-lo a la cavitat oral amb dents sensibles. Aquest broquet permet rentar-se les dents fins a 5 vegades al dia, a més, pot ser utilitzat per nens i pacients després d’intervencions dentals recents;
 • amb truges mitjanes: aquí les setes són una mica més rígides; poden tenir la mateixa longitud o en ziga-zaga. Aquest broquet té una bona flexibilitat, neteja perfectament l’espai interdental i la superfície de les dents. A més, és absolutament segur per a les genives.

Els raspalls per ultrasons no tenen accessoris rígids, ja que poden danyar la superfície de les dents i les mucoses.

Revisió dels populars raspalls de dents per ultrasons

Philips Sonicare

Avui en dia aquesta marca es troba entre els líders del mercat de productes dentals; tots els dentistes recomanen activament els raspalls de la companyia.Raspall de dents per ultrasons. Pros i contres, ressenyes dels metges, valoració dels millors i contraindicacions

Característiques de l'eina:

 • velocitat de moviment (en 2 minuts més que un simple pinzell funcionarà en un mes);
 • eliminació de la placa a l’espai interdental;
 • eliminar els gèrmens de la línia de la geniva;
 • després de 14 dies d’ús, la salut de la membrana mucosa millora;
 • eliminació de la quantitat màxima de placa a les dents;
 • el retorn de la blancor perduda de les dents;
 • categoria de preus mitjans (de 3000 a 12000 rubles, segons la configuració).

Megasonex

Aquest raspall s’utilitza a casa per netejar diàriament la superfície de les dents.Raspall de dents per ultrasons. Pros i contres, ressenyes dels metges, valoració dels millors i contraindicacions

Els avantatges del model:

 • eliminació suau de la placa, inclòs del tabac, així com del tàrtar de força mitjana;
 • neteja d'alta qualitat de la superfície de les dents en presència de claus, així com malalties inflamatòries de la cavitat oral;
 • excel·lent feina de neteja de llocs difícils d’accedir;
 • disminució de la sensibilitat dental;
 • la presència de diversos fitxers adjunts al kit.
 • compliment d’estàndards internacionals i excel·lents resultats de proves a nivell internacional;
 • plàstic d'alta qualitat de la caixa exterior.

El preu d’aquest dispositiu és d’uns 15.000 rubles.

Donfeel HSD-005

Raspall de dents per ultrasons. Pros i contres, ressenyes dels metges, valoració dels millors i contraindicacionsEl dispositiu d’aquest model té una característica distintiva important: l’efecte antibacterià sobre la superfície de les dents i les genives, que impedeix el desenvolupament de malalties inflamatòries i càries.

Característiques:

 • neteja eficaç a causa dels efectes combinats: so i ultrasons;
 • efecte antibacterià elevat;
 • efecte beneficiós sobre la membrana mucosa, les genives i la superfície dental.

El cost d'aquest conjunt varia entre 2.100-5.900 rubles.

Emmi-dent

Raspall de dents per ultrasons. Pros i contres, ressenyes dels metges, valoració dels millors i contraindicacions

Aquest model es troba al cim de la seva popularitat. Aquest és un dels darrers avenços d’especialistes d’Alemanya.

Característiques del dispositiu:

 • neteja i polit simultanis de la superfície dental;
 • eliminació del tàrtar;
 • desinfecció de la cavitat oral;
 • prevenció de l’aparició de malalties de la cavitat oral;
 • ideal per netejar dents amb aparells d’ortodòncia.

El cost d’aquest raspall de dents és d’uns 12.500 rubles.

Asahi Irica AU300D

El raspall ultrasònic d’aquest model neteja activament la dentició a costa de 96 milions de vibracions per segon.

Aquest dispositiu té 3 modes de funcionament:

 1. Estàndard.
 2. Massatge.
 3. Delicat.

Raspall de dents per ultrasons. Pros i contres, ressenyes dels metges, valoració dels millors i contraindicacionsA més, el model es distingeix per la presència de tres fitxers adjunts, cadascun dels quals s’emmagatzema en una caixa independent. L’estació de càrrega per a ella és un dispositiu sense contacte i el pinzell té un disseny original.

Els avantatges del model:

 • acció preventiva per evitar el desenvolupament de la inflamació;
 • disminució de la sensibilitat i sagnat de dents i genives;
 • destrucció de la placa dels àtoms més petits i la seva eliminació;
 • eliminació de bacteris.

Aquest pinzell es distingeix pel suport de GOST de Rússia, es documenta la presència d'exposició per ultrasons. El cost mitjà del dispositiu és de 8500 rubles.

CS Medica SonicPulsar CS-131

No es tracta només d’un raspall, sinó de tot un dispositiu equipat amb diverses funcions que permeten convertir la cura dental a casa en una de professional. Aquest dispositiu es pot accionar tant des de la xarxa elèctrica com des de la bateria. El capçal de neteja es tanca amb un tap que el protegeix de manera fiable de la penetració de partícules de pols.Raspall de dents per ultrasons. Pros i contres, ressenyes dels metges, valoració dels millors i contraindicacions

El pinzell té 2 modes de funcionament, després d'haver-los provat, podeu triar el millor per a vosaltres mateixos.

Característiques:

 • àmplia gamma de funcions;
 • alta freqüència d'ultrasons;
 • la presència d’un temporitzador de 30 segons;
 • apagat automàtic després de 2 minuts de mode d'espera;
 • treballar sense recarregar fins a un mes i mig.

El cost d’aquest pinzell és de 9.500 rubles.

VES Kenwell RST2062

El raspall d'ultrasons de KENWELL incorpora les últimes novetats de científics i dentistes destacats. Aquest model es carrega mitjançant un dispositiu d’inducció que elimina la presència de cables. Aquesta característica garanteix una seguretat total del seu funcionament fins i tot en condicions d’alta humitat al bany.Raspall de dents per ultrasons. Pros i contres, ressenyes dels metges, valoració dels millors i contraindicacions

El dispositiu inclou: un dispositiu de càrrega i broquets reemplaçables.

Característiques del model:

 • la presència d’un temporitzador durant 2 minuts;
 • la possibilitat de configurar un senyal intermedi al cap de 30 segons;
 • indicació dels modes de funcionament a la nansa del dispositiu;
 • la possibilitat de canviar de mode, incloses les opcions de neteja de pulsacions, normals i suaus.

El cost d’aquest pinzell és de 2.500 rubles.

EMMI-DENT 6 Professional

Raspall de dents per ultrasons. Pros i contres, ressenyes dels metges, valoració dels millors i contraindicacions

Aquest raspall d'ultrasons té 2 caps substituïbles, un accessori especial per eliminar el tàrtar.

A més, el kit inclou pasta de dents i pastilles especials que permeten determinar la presència de placa.

La placa piezo del pinzell es troba directament sota el capçal extraïble, cosa que confirma l’afirmació del fabricant sobre la presència d’ultrasons en aquest dispositiu.

Característiques del dispositiu:

 • sense efectes nocius sobre l’esmalt;
 • la presència de microbombolles, assegurant l’esterilitat de la neteja;
 • la capacitat de netejar les butxaques periodontals;
 • la capacitat de manejar tirants;
 • aplicable en presència d’implants.

El cost mitjà del producte és de 12.600 rubles.

Oral-B

Raspall de dents per ultrasons. Pros i contres, ressenyes dels metges, valoració dels millors i contraindicacions

Aquest fabricant fa temps que s’ha consolidat com un expert en la indústria dental.

El raspall de dents té diversos aspectes positius:

 • seguretat de l'exposició per ultrasons;
 • supressió de la microflora patògena a la cavitat oral;
 • la possibilitat d'un rentat delicat de les dents;
 • la presència de 5 brocs;
 • més de 40.000 pulsacions durant 1 segon;
 • refrescant l’alè.

Aquest dispositiu es pot comprar per 15.000 rubles.

Colgate 360 ​​°

Els raspalls d'ultrasons d'aquesta marca tenen els següents avantatges:

 • compacitat i facilitat d'emmagatzematge;
 • la presència de corrugacions al mànec, que evita la seva relliscada accidental;
 • la presència de caps no estàndard que disposen de broquets estables i giratoris;
 • eliminació efectiva de la placa;
 • la freqüència d'oscil·lació és igual a 20.000 unitats, que destrueixen la placa bacteriana i afluixen el tàrtar;
 • les truges tenen les puntes llises, cosa que exclou els casos de traumes a les genives i a l’esmalt;
 • baix consum de pasta de dents.Raspall de dents per ultrasons. Pros i contres, ressenyes dels metges, valoració dels millors i contraindicacions

El preu d’aquest model comença a partir de 1.500 rubles.

Recomanacions de dentistes

La compra d’un raspall de dents per ultrasons és un pas important cap a un somriure saludable. Per fer-ho el més segur possible, heu de seguir algunes de les recomanacions dels dentistes.

Aquests són els següents consells d'experts:

 • examen obligatori per part del dentista abans de comprar l’aparell;
 • inadmissió d’utilitzar broquets amb truges dures per preservar la integritat de l’esmalt;
 • supervisió obligatòria dels nens mentre es renta les dents amb aquest dispositiu;
 • anàlisi de les característiques de diferents models i una elecció reflexiva de la vostra pròpia còpia.

Vídeos de raspalls de dents per ultrasons

Com funciona: un raspall de dents per ultrasons:

Raspall de dents per ultrasons: com triar el correcte:

Valora l'article
Cosmetologia i cirurgia plàstica per a dones. Correcció d’aspecte. Maneres, mètodes, procediments per millorar la figura i la cara
Afegir un comentari

 1. Inna A., de 24 anys

  Tinc un ultrasò Philips. Estic satisfet, blanqueja bé l'esmalt.

  Respondre
 2. Nata

  i faig servir un raspall ultrasònic acleon f38, es neteja molt bé, elimina la placa només amb una explosió. Aconsello a tothom)))

  Respondre

Cara

Cames

Cabell