Pigmentació a la cara. Causes i tractament a casa. Cremes, ungüents, remeis populars, màscares, eliminació de làser

La presència de pigmentació al cos, i en particular a la cara, és un concepte complex. L’aparició de patologies que violen la tinció de zones individuals. Per tractar un problema desagradable, cal identificar la causa de la formació. Aquesta és l’única manera d’obtenir el resultat desitjat.

Tipus de taques d’edat a la cara

Alguns pigments són responsables del color de la pell humana: melanina, bilirubina, hemoglobina, etc. En casos d’augment o disminució de la seva quantitat, sorgeixen problemes similars.

Hi ha diverses varietats:

 1. Pigues... El tipus de pigmentació més comú. Les persones de pell clara hi són especialment susceptibles. Apareixen després d'una exposició prolongada a la radiació ultraviolada, com a resultat, el pigment es recull de manera desigual a diverses zones de la pell. Apareixen a la cara, coll, pit, braços. Pot ser petit a marró en abundància. Normalment, durant els períodes freds, desapareixen o es tornen pàl·lids. Amb l’edat creixent, la seva intensitat es redueix.Pigmentació a la cara. Causes i tractament a casa. Cremes, ungüents, remeis populars, màscares, eliminació de làser
 2. Nevi - taques (marques de naixement), zones de colors intensos amb vores llises. Els motius de l’aparició, com en altres tipus de pigmentació, són la distribució desigual de les cèl·lules de tinció. La coloració és suau del beix al marró amb tons foscos. L’ansietat hauria de ser causada pel creixement d’aquestes taques, hi ha la possibilitat de degenerar en oncologia.
 3. Discromia durant la gestació... La pigmentació durant l’embaràs apareix amb força freqüència. La intensitat i la ubicació del color són diferents. Després del part, aquestes taques desapareixen. Però hi ha ocasions en què romanen i, per tant, cal assistència cosmetològica.
 4. Chloasma - són grans taques pigmentàries situades a la cara i es produeixen principalment en persones joves. Tenen contorns desiguals, que es fonen gradualment, convertint-se en un gran punt de forma involuntària. Localitzat al coll, les orelles. Pràcticament no van a l'escot. Sota la llum ultraviolada, la mida augmenta. El desequilibri hormonal és la principal causa d’aquestes taques.Pigmentació a la cara. Causes i tractament a casa. Cremes, ungüents, remeis populars, màscares, eliminació de làser
 5. Vitiligo - taques que no es poden tractar perquè no s’entenen del tot. Poques vegades trobat. Les persones amb albinisme (un altre nom del vitiligo), no tenen ni tenen parcialment cèl·lules que produeixen melanina. Com a resultat, es formen taques descolorides (sense pigment). En presència d’aquestes taques, no es recomana i, fins i tot, fins i tot es prohibeix estar al sol. Quan s’exposen al sol, poden convertir-se en oncologia.Pigmentació a la cara. Causes i tractament a casa. Cremes, ungüents, remeis populars, màscares, eliminació de làser

La pigmentació relacionada amb l'edat es distingeix per separat. Es caracteritza per taques marronoses fosques de mida variable. Apareixen sota una exposició excessiva a la radiació ultraviolada solar. Es caracteritzen pel fet que no canvien de color sota la influència de cap factor. Per exemple, com les pigues en algun moment de l’any.

La pigmentació relacionada amb l’edat es manifesta quan l’equilibri hormonal canvia a causa de l’aparició de la menopausa.

Les interrupcions en la funció hepàtica també poden ser la causa. Assignar:

 1. Llentigo - pigmentació inherent a la gent gran. Molt sovint apareixen en llocs exposats al sol perllongadament, en llocs amb cremades solars. Amb la menopausa, el llentigo augmenta.Pigmentació a la cara. Causes i tractament a casa. Cremes, ungüents, remeis populars, màscares, eliminació de làser
 2. Queratoma - Una placa de forma rodona, estructura escamosa. Majoritàriament gris amb matisos groguencs. Hi ha la possibilitat de transformar-se en educació oncològica. Es recomana la seva eliminació.
 3. Pigmentació detectada (pigues senils), apareixen a les espatlles, a les mans.
 4. Parpelles de Xanthoma - apareixen taques sota els ulls o a les cantonades interiors.

Motius de l’aparició de la pigmentació

Pigmentació a la cara: les causes i el tractament (que es parlarà a continuació) estableix un especialista. El seu aspecte és un procés d'augment de l'aparició del pigment a la pell.

Les zones poden ser clares, vermelloses o fosques. La forma oscil·la entre fins i tot desiguals. Són hereditaris o adquirits. En aquestes zones, la pell es torna més seca, aspra i propensa a les arrugues.Pigmentació a la cara. Causes i tractament a casa. Cremes, ungüents, remeis populars, màscares, eliminació de làser

Causes freqüents de pigmentació:

 1. Herència. L'heretat es pot manifestar fins i tot a una edat primerenca.
 2. Manca de vitamines. La melanina també es produeix amb l'ajut de vitamines; amb la seva deficiència, la pell és més susceptible a factors negatius externs i apareixen taques marronoses.
 3. La llum ultraviolada és la principal causa d’aquestes manifestacions.
 4. El període de l’embaràs, el postpart, sorgeixen sota la influència de canvis en l’equilibri hormonal d’una dona.
 5. Treball alterat dels òrgans interns. Normalment el fetge, els ronyons, l’estómac.
 6. La formació de taques com a conseqüència d’una eliminació incorrecta de l’acne.
 7. Canvis en l’equilibri hormonal en general.
 8. Estats estressants.
 9. Cosmètics mal seleccionats, els components dels quals poden causar manifestacions al·lèrgiques.

És possible desfer-se permanentment de taques d’edat

Pigmentació a la cara: les causes i el tractament s’estableixen amb l’ajut d’una assistència qualificada, si les causes són realment greus. Si apareixen taques com a resultat de factors externs, es recomana aplicar ungüents, cremes o olis, que són àmpliament disponibles. El focus principal és la qualitat dels cosmètics especialitzats i les característiques individuals de la pell.Pigmentació a la cara. Causes i tractament a casa. Cremes, ungüents, remeis populars, màscares, eliminació de làser

A més dels productes cosmètics, s’ofereixen diversos procediments cosmètics per eliminar aquest problema. Tenen un efecte permanent.

Això inclou:

 • fototeràpia;
 • peeling químic;
 • crioteràpia;
 • peeling làser;
 • dermabrasió;
 • peeling per ultrasons.

Utilització de productes per aclarir la pell

Avantatges i inconvenients dels productes per aclarir la pell

Cada producte d’atenció especialitzada presenta certs avantatges i desavantatges. Per fer una valoració, cal comparar-les amb alguna cosa. En aquest cas, la comparació es farà en paral·lel a remeis casolans i tractaments especialitzats. La característica principal dels productes per blanquejar és que són eficaços i el resultat no es veu immediatament.

Costats positius:

 1. Les cremes, en comparació amb procediments especialitzats, són un mètode més suau, no hi ha cap trauma a les capes profundes de la pell.
 2. Pràctic d'utilitzar, el podeu utilitzar a tot arreu.
 3. Fer front a la pigmentació completament, amb cura de la pell paral·lela.
 4. Alguns components poden tenir un efecte addicional en l'eliminació de les arrugues, l'eliminació de la irritació.
 5. Tractaments disponibles versus especialitzats.Pigmentació a la cara. Causes i tractament a casa. Cremes, ungüents, remeis populars, màscares, eliminació de làser

Inconvenients d'utilitzar aquests productes de blanqueig:

 1. Resultat esperat en almenys una setmana.
 2. El curs d'ús és d'aproximadament un mes.
 3. Perill d’ingredients perillosos en la composició. Alguns components tòxics poden provocar reaccions al·lèrgiques o fins i tot danyar-los.
 4. Els remeis casolans són comparativament més econòmics que els industrials.

Productes blanquejants

Totes les cremes blanquejants industrials es divideixen en tres grups:

 1. Contribuint al bloqueig de la producció de melanina, ja que tenen un efecte sobre els melanòcits, la seva funció s’inhibeix i es bloqueja la reemergència.
 2. Amb un efecte aclaridor.
 3. Amb doble funció: alleugeriment i obstacle.

El tractament per a la pigmentació de la cara només comença després d’establir-ne les causes.

Entre l’àmplia varietat de productes industrials i especialitzats, es distingeixen les següents cremes populars:

 1. Crema de l'empresa Vichy - Vichy Idealia PRO... Combina eficiència i seguretat (sense ingredients nocius). L'acció està dirigida a eliminar les taques fosques i la producció de cèl·lules. La composició inclou: kombucha, aigua (tèrmica), àcid (salicílic), adenosina. Apte per a pells irritades, sensibles i seques.
 2. Evinal - l'acció es dirigeix ​​a tot tipus de taques. Es permet l'ús sota productes de protecció solar. La composició inclou: placenta, julivert, oli de blat de moro, calèndula.
 3. Elure de Syneron Medical. El component principal és el melanozima. Elimina el pigment de les capes de la pell. Es produeix en 2 paquets i es pot utilitzar en 2 etapes: primer, es tracten les zones afectades i després tota la cara, per a la destrucció completa de la melanina.Pigmentació a la cara. Causes i tractament a casa. Cremes, ungüents, remeis populars, màscares, eliminació de làser
 4. Akhromin produït per l’empresa Alen Mak-Bulgaria: la seva acció està dirigida a eliminar la melanina de les cèl·lules. Eficace per a pigues. No recomanat per a dones embarassades i dones amb pell sensible. Efectes secundaris suggerits: es poden produir sequedats, erupcions i enrogiment. No l’utilitzeu per a l’acne, excloeu l’ús per part dels nens. Abans d’utilitzar-lo, consulteu un esteticista especialitzat.
 5. Clotrimazol - un remei universal per a l'eliminació de la pigmentació. Efectiu per a la inflamació. Cost relativament econòmic i alta eficiència d’ús. Es considera hipoalergènic, però és possible una al·lèrgia individual als components del medicament. No recomanat per a dones embarassades.
 6. Resplendor neotònic - crema amb textura lleugera, especialment indicada per a pells sensibles. Es pot utilitzar com a mesura preventiva a l’estiu. Té una protecció solar enorme. Amb arrel de regalèssia, àcids glicòlic i salicílic a la composició.Pigmentació a la cara. Causes i tractament a casa. Cremes, ungüents, remeis populars, màscares, eliminació de làser
 7. Bielita Vitex elimina activament la pigmentació, pot afectar fins i tot les taques fosques. Els àcids fruiters de la composició són capaços d’eliminar les cèl·lules exfoliades. Es pot utilitzar com a mesura preventiva. No hi ha components nocius a la composició.

Condicions d'ús

Com que els productes estan especialitzats, és necessari familiaritzar-se amb les regles per utilitzar aquests cosmètics:

 1. Abans d’utilitzar-lo, fins i tot si el medicament només conté components inofensius, cal provar si hi ha reaccions al·lèrgiques. Apliqueu una quantitat determinada a l'interior de la mà i deixeu-la reposar durant un quart d'hora. Es permet l’ús en absència de reaccions cutànies.
 2. L'aplicació es proporciona a la tardor, hivern i primavera, quan el sol és menys actiu.
 3. Aplicar sobre la pell neta en una capa fina.
 4. Aplicar una o dues vegades, segons les instruccions.
 5. Es permet l’ús paral·lel de productes de blanqueig domèstic.Pigmentació a la cara. Causes i tractament a casa. Cremes, ungüents, remeis populars, màscares, eliminació de làser
 6. Limiteu l’exposició al sol i utilitzeu equips de protecció addicionals.

Normes de selecció

Abans de comprar, heu d’estudiar a fons les opcions proposades, obtenir consells i familiaritzar-vos amb la composició de la crema.

Normes:

 1. La regla bàsica és triar segons les característiques personals de la pell. L'acció dels components té com a objectiu blanquejar, si s'utilitza incorrectament, es poden produir efectes secundaris no desitjats.
 2. Penseu en l’edat, la mida i el grau de pigmentació.

  Pigmentació a la cara. Causes i tractament a casa. Cremes, ungüents, remeis populars, màscares, eliminació de làser
  A l’hora d’escollir un mètode per tractar la pigmentació a la cara, els motius de la seva aparició (herència, malalties gastrointestinals, excés de radiació ultraviolada, etc.)
 3. Es recomana utilitzar cremes sense ingredients nocius, principalment amb un alt contingut de naturales, que suavitzin les químiques.
 4. Si es promet un resultat ràpid i la composició conté àcid kojic o hidroquinona, hauríeu d'abstenir-vos de comprar. Aquestes substàncies tòxiques actuen ràpidament i perjudiquen la pell.

Procediments cosmètics

Peeling làser

La pigmentació a la cara (les causes i el tractament l’estableix un especialista) es pot eliminar mitjançant un procediment d’alleugeriment cosmètic (peeling làser).Pigmentació a la cara. Causes i tractament a casa. Cremes, ungüents, remeis populars, màscares, eliminació de làser

Es realitza en dues variants, segons el tipus de làser i el seu efecte:

 • El primer funciona amb diòxid de carboni - CO2 el peeling làser és profund. En determinats paràmetres, pot tallar teixits;
 • Erbi: el feix làser passa a través de l’erbi (un element químic), afecta les cèl·lules queratinitzades, sense penetració profunda. L’exposició no fa malbé la pell.

Hi ha un ressorgiment làser fred i calent, una altra divisió en varietats:

 • Quan són fredes, les cèl·lules s’eliminen per capes sense escalfar les capes inferiors. Com a simple exfoliació;
 • Quan fa calor, a més de la seva funció principal, el rejoveniment es produeix estimulant la producció de col·lagen. Aquest mètode escalfa les capes inferiors.

Peeling per ultrasons

La pigmentació de la cara amb l'ajut de la neteja per ultrasons es realitza després d'identificar-ne la causa mitjançant un aparell especial que produeix ones de determinades freqüències i que són segures. El tractament consisteix a eliminar les capes superiors de la pell. Es recomana un segon procediment al cap de 2 setmanes.Pigmentació a la cara. Causes i tractament a casa. Cremes, ungüents, remeis populars, màscares, eliminació de làser

Té lloc en diverses etapes:

 1. Tractament de la pell amb aigua (mineral), dissenyada per netejar la pell.
 2. Tractament amb un dispositiu que ajudi a obrir i netejar els porus.

Peeling químic

Cremades superficials de la pell amb àcids: glicòlic, fruit, tricloroacètic i salicílic. Segons el grau de concentració, es distingeixen: superficials o profunds.

Peeling superficial

Quan és superficial, s’utilitza una concentració feble d’àcid de la fruita. Principi de funcionament: eliminació de la capa superior de cèl·lules mortes juntament amb la pigmentació. El principal avantatge és un petit grau de lesió i indoloritat. Hi ha alguna sensació de cremor i, amb el pas del temps, s’observa una descamació de la pell.Pigmentació a la cara. Causes i tractament a casa. Cremes, ungüents, remeis populars, màscares, eliminació de làser

La regla principal després del procediment, per evitar la formació de noves taques, és excloure l'exposició directa a la llum solar.

Peeling profund

La descamació profunda es realitza amb àcid tricloroacètic o salicílic. Aquest és un mètode més traumàtic, però ajuda a eliminar eficaçment taques i fins i tot petites arrugues, suavitzar la pell i uniformitzar la pell.Pigmentació a la cara. Causes i tractament a casa. Cremes, ungüents, remeis populars, màscares, eliminació de làser

Abans del procediment, es realitza un examen, la selecció d’un agent de peeling, la necessitat d’anestèsia. Cal triar el tipus adequat de peeling i post-peeling.

Dermabrasió

La dermabrasió és un peeling mecànic durant el qual es produeix un revestiment profund de la pell. Un procediment molt dur però eficaç. Ajuda a desfer-se dels defectes per sempre. N’hi ha de diversos tipus, en funció de la profunditat d’exposició i de l’equip utilitzat. El procediment només es realitza si no hi ha inflamació.Pigmentació a la cara. Causes i tractament a casa. Cremes, ungüents, remeis populars, màscares, eliminació de làser

Es realitza en diverses etapes:

 • netejar i ressaltar les zones necessàries amb un retolador;
 • anestèsia;
 • col·locació en contenidors de gel;
 • la mòlta es realitza mitjançant el broquet seleccionat;
 • congelació amb un esprai especial per eliminar les capes pelades;
 • aplicar un embenat per aturar el sagnat (per a una mòlta profunda);
 • el període de recuperació dura fins a un mes.

Fototeràpia

Afavoreix la destrucció de cèl·lules amb un alt contingut de pigment de melanina exposant la pell a rajos infrarojos longitud especial.El punt, que accepta una ona de llum, adquireix un to més clar i aviat desapareix completament. El mètode és indolor: les taques desapareixen sense danyar la pell. Aquest mètode consisteix a eliminar la pigmentació en diversos procediments.Pigmentació a la cara. Causes i tractament a casa. Cremes, ungüents, remeis populars, màscares, eliminació de làser

Etapes:

 • es considera el tipus de pell, la profunditat de la lesió. S’estableix el període de tractament, el tipus de radiació;
 • establir l’absència de contraindicacions;
 • durant el procediment, es posen ulleres als ulls per protegir-les de les cremades;
 • la neteja està en curs;
 • aplicar gel anestèsic i refrigerant;
 • amb l'ajut de l'aparell, es processen els polsos, la melanina es destrueix i se separa pelat;
 • aplicar un calmant anti-enrogiment per hidratar.

Crioteràpia

El principi del mètode és l'eliminació de taques sota la influència del nitrogen líquid. Quan es posa en contacte amb la taca, les cèl·lules superficials es destrueixen i s’estimula la recuperació. Pigmentació a la cara. Causes i tractament a casa. Cremes, ungüents, remeis populars, màscares, eliminació de làserCom que la pell està lesionada, s’observa enrogiment durant algun temps.

Es distingeixen les fases següents del procediment:

 • zones de neteja;
 • tractament amb nitrogen, esprai o pal (cotó);
 • la zona està inflada, al cap de pocs dies disminueix, es produeix una descamació.

Blanquejament als salons

El blanqueig es realitza mitjançant un peeling mecànic, làser i químic.

Mètodes de medicina tradicional

La pigmentació a la cara (les causes i el tractament es poden establir en alguns casos per si sols) es pot eliminar eficaçment mitjançant mètodes populars. S’utilitzen àmpliament tots els mètodes moderns per eliminar aquest problema. Però abans, en absència d’aquests procediments, les dones recorrien a mètodes populars improvisats i s’hi van enfrontar amb força eficàcia.Pigmentació a la cara. Causes i tractament a casa. Cremes, ungüents, remeis populars, màscares, eliminació de làser

Els remeis efectius inclouen:

 1. Suc de llimona. Barregeu una cullerada de suc amb líquid (10 cullerades) i utilitzeu-lo per eixugar. Com a màscara: barregeu la llet i el suc a parts iguals amb 20 g de llevat.
 2. Suc de cogombre. Utilitzeu fregaments regulars. Ratlleu el cogombre, utilitzeu el gruel després del suc com a màscara. Es pot tallar a rodanxes fines i repartir-se per la cara. Aquesta eina no només il·lumina, sinó que també hidrata.
 3. Julivert verd. Feu bullir el julivert i netegeu-vos la cara diàriament. Per obtenir un efecte tònic, feu glaçons del brou. Per a l’hivern, prepareu branquetes de julivert i, si cal, feu gel cosmètic.
 4. Meló. Compresses de pell de meló.
 5. Petxines d’ou. Triturar en pols, barrejar amb llet o kéfir, utilitzar-lo un cop a la setmana com a matoll.
 6. Suc de ceba. Després de l'aplicació, remullar, esbandir i aplicar crema agra durant un temps. Aquestes manipulacions es fan millor a la nit.
 7. Oli d’oliva té un principi d’acció il·luminant i també nodreix la pell.
 8. Decocció d'arròs. Colar l’arròs bullit, fer glaçons del líquid i netejar-lo dues vegades.
 9. Pebre dolç. Utilitzeu gruel com a màscara.
 10. Midó barrejar amb suc de llimona, després de l'aplicació, deixar reposar un quart d'hora.

Màscares més complexes quant als seus components constitutius:

 1. Llevat sec, suc d'aranja, peròxid d'hidrogen al 3%, suc de llimona a parts iguals, barrejar.
 2. Julivert, cogombre, grosella (vermell), dent de lleó (fulles), llimona, argila blanca, costella de magrana amb un robot de cuina. Netejar la cara amb gel després del seu ús.
 3. Triturar flocs de civada, barrejar amb maduixes, crema agra.Pigmentació a la cara. Causes i tractament a casa. Cremes, ungüents, remeis populars, màscares, eliminació de làser

Abans d'utilitzar les màscares, la pell ha d'estar neta, idealment al vapor. Després dels procediments, renteu-vos la cara amb aigua freda o netegeu-vos la pell amb gel per tancar els porus.

L'eliminació de la pigmentació a la cara de vegades és un procediment llarg, però val la pena. Després de determinar exactament els motius, podeu esperar immediatament el resultat del tractament i gaudir de l’efecte.

Però el resultat addicional dependrà completament del grau de cura de la cara.

Vídeo sobre el tema: Pigmentació a la cara. Causes i tractament

Motius de l’aparició de taques d’edat a la cara, tractament:

Els motius de l’aparició de pigmentació no desitjada:

Valora l'article
Cosmetologia i cirurgia plàstica per a dones. Correcció d’aspecte. Maneres, mètodes, procediments per millorar la figura i la cara
Afegir un comentari

 1. Regina P., 33 anys

  A la temporada d’estiu tinc força pigues a la cara i a les espatlles. A la tardor, els lluito amb una pell de fruita.

  Respondre

Cara

Cames

Cabell