Massatge facial per a les arrugues a casa en etapes: drenatge limfàtic, buit, bucal, per apretar l’oval, esculpir, apretar

Es recomana fer massatges facials no només per mantenir el to dels músculs facials, sinó també per suavitzar les arrugues existents.

Per aconseguir la màxima efectivitat en la transformació del vostre aspecte, heu de visitar regularment una esteticista, seguir les recomanacions d’un especialista relacionat amb la cura de la pell en diferents èpoques de l’any i també fer una sèrie d’exercicis senzills per augmentar l’elasticitat dels músculs facials.

Indicacions i contraindicacions per al massatge facial

Es recomana el massatge facial per arrugues a les persones:

 • utilitzant mètodes d’injecció de cosmetologia en la seva transformació (amb massatges facials regulars, les preparacions de gel injectades sota la pell no només es distribueixen de manera més uniforme, sinó que també s’activen més ràpidament sota influència externa);
 • fer injeccions amb toxina botulínica a la composició (el massatge restaura l’activitat muscular facial);
 • tenir acne (rellevant per a la gran majoria d’adolescents, el cos dels quals experimenta canvis hormonals);
 • amb pell grassa i porosa (el massatge tensa els porus i redueix la producció de sèu subcutani);
 • necessiten mantenir la velocitat de formació de fibroblasts i elements de la pell que formen humitat;
 • tenir plecs de pell al coll i a les parpelles;
 • patint canvis relacionats amb l’edat (dones després dels 35 anys i homes després dels 40).

Massatge facial per a les arrugues a casa en etapes: drenatge limfàtic, buit, bucal, per apretar l’oval, esculpir, apretarLes contraindicacions del massatge facial inclouen:

 • herpes;
 • berrugues grans;
 • talps grans convexos que es poden danyar accidentalment durant el massatge;
 • ferides obertes i zones de recent trauma a la pell;
 • processos inflamatoris progressius al cos;
 • tendència sagnant.

Preparació per al massatge

Independentment de les condicions en què estigui prevista la sessió de massatge, la pell facial necessita una preparació acurada per al procediment:

 1. Neteja la pell de la cara de cosmètics i impureses superficials amb loció natural o aigua micel·lar.
 2. Escalfeu els músculs facials, fent-lo suau i flexible per a influències externes. Per a això es recomana durant 30-40 minuts. Abans del massatge, apliqueu una composició herbal calenta a la cara, distribuint-la uniformement per tota la superfície de la pell. Si està previst que el procediment el faci un cosmetòleg professional, cal escalfar els músculs abans de sortir de casa. Al mateix temps, a la temporada d’hivern és aconsellable arribar al saló de bellesa amb l’ajut del transport, sense passar molt de temps a l’aire fred. Això ajudarà a mantenir l’efecte dels músculs escalfats durant el major temps possible.
 3. Apliqueu una crema o un oli de massatge a la cara.

Les formulacions de massatge més utilitzades són:

 • crema per a nadons marcada amb 0+;
 • Oli de préssec;
 • Oli de coco;
 • oli de llavors de raïm;
 • oli d’oliva refinat.

Tipus de massatge

El massatge facial de les arrugues és de 2 tipus: manual i de maquinari.

Massatge facial per a les arrugues a casa en etapes: drenatge limfàtic, buit, bucal, per apretar l’oval, esculpir, apretarMassatge facial per a les arrugues a casa en etapes: drenatge limfàtic, buit, bucal, per apretar l’oval, esculpir, apretar

Un especialista determina el tipus específic de procediment cosmètic en funció de les característiques de la pell del client i de les seves preferències individuals.

Manual

Les característiques clau del massatge manual són:

 • proporcionant un efecte directe sobre els músculs de la cara, com a conseqüència dels quals es contrauen reflexivament, enfortint la cotilla general dels músculs facials i estrenyent la pell;
 • alternança de tècniques multidireccionals en una sessió de massatge (acariciar, fregar, picar, pastar, vibrar);
 • adherència estricta a la direcció dels moviments de les mans (tocar només és permès al llarg de les línies de massatge, d'acord amb la direcció del flux limfàtic i la circulació sanguínia);
 • la durada de la sessió no ha de superar els 20 minuts, de manera que no provoqui una sobreesforç dels músculs facials;
 • el curs del massatge manual en la gran majoria dels casos hauria d’incloure almenys de 15 a 20 sessions.

Maquinari

Les característiques del massatge facial de maquinari són:

 • el desenvolupament més profund dels teixits;
 • alta velocitat d’activació dels processos metabòlics i normalització de la circulació sanguínia;
 • eliminació instantània del fluid estancat del cos, que provoca l’aparició d’edema de teixits tous;
 • prevenció eficaç dels canvis relacionats amb l'edat;
 • manca de molèsties o dolor durant el massatge;
 • tensió paral·lela dels contorns de l’oval de la cara i suavització de les arrugues.

Massatge japonès de drenatge limfàtic Yukuko Tanaka (Asahi) o Zogan (Tsogan)

Massatge de drenatge limfàtic Yukuko Tanaka (Asahi) o Zogan (Tsogan) és considerat un dels mètodes més eficaços d’escultura facial.... La tècnica considerada d’influir en els músculs es basa en antigues tècniques de massatge japoneses.

Es considera que el seu tret distintiu és un efecte físic més intens sobre la pell del rostre amb una desviació parcial de les línies de massatge clàssiques.

Massatge facial per a les arrugues a casa en etapes: drenatge limfàtic, buit, bucal, per apretar l’oval, esculpir, apretarEs recomana fer un massatge de drenatge limfàtic cada dia, no menys de 10 minuts. per dia. Cada zona de la cara s’ha de treballar estrictament 3 vegades, seguint estrictament la seqüència recomanada.

Tècnica del massatge japonès de drenatge limfàtic Yukuko Tanaka (Asahi) o Zogan (Tsogan):

 1. Apretar els músculs del front. Estireu la pell del front amb la punta dels dits.
 2. Augmenteu l’elasticitat de la pell al voltant dels ulls. Amb els coixinets dels dits mitjans, traça els contorns dels òrgans de la visió, traçant els seus límits des de baix i per sobre de les parpelles.
 3. Enforteix els músculs al voltant de la boca i la barbeta. Utilitzeu els coixinets dels dits índex i mig per encerclar les vores de la boca, fent pauses a la ranura per sobre del llavi superior.
 4. Suavitzar les arrugues nasolabials. Fer massatges a les ales del nas.
 5. Elevador de galtes. Amb els dits índex, mig i anular, amb el màxim impacte, realitzeu moviments al voltant dels llavis cap al nas.
 6. Aixecament de la cara inferior.
 7. Ascensor mitjà.
 8. Correcció del contorn facial.
 9. Suavitzar la doble barbeta.
 10. Elimineu les arrugues del front amb moviments en ziga-zaga.

Massatge elevador amb corrons

El massatge facial antiarrugues es pot realitzar amb corrons de jade especials.

Els dispositius giratoris, amb una lleugera pressió sobre ells, s'han de moure:

 • des de la regió glabellar al llarg de la cella dreta fins al temple;
 • des de la regió del front al llarg de la cella esquerra fins al temple;
 • des de la regió de les celles en diagonal a la dreta fins a la zona de creixement del cabell;
 • des de la regió del front diagonalment a l’esquerra fins a la zona de creixement del cabell;
 • des de la regió de les celles verticalment cap amunt fins a la zona de creixement del cabell;
 • al llarg de trajectòries verticals, treballant per tota l’àrea de la pell del front;
 • des de les ales del nas cap a les orelles seguint línies horitzontals cap a la dreta i l’esquerra;
 • al llarg del contorn de l'oval de la cara.

Massatge facial per a les arrugues a casa en etapes: drenatge limfàtic, buit, bucal, per apretar l’oval, esculpir, apretarEs recomana aixecar massatges amb corrons de jade almenys una vegada cada 2-3 dies. Durada d’una sessió: 20-30 minuts.

Shiatsu

El massatge shiatsu no només allisa la pell de la cara, sinó que també normalitza el funcionament dels òrgans interns estimulant punts biològicament actius. Com a part d’aquest tipus de procediments cosmètics, és necessari cada dia durant 3-10 minuts. esbrineu 3 punts principals amb moviments circulars de la punta dels dits (la força de pressió és mitjana).

PuntLa seva ubicació al cos i l’efecte positiu de l’estimulació regular
TenoSituat al recés sota el lòbul de l’orella. El massatge d’aquestes zones s’ha de fer amb els dits mitjans, pressionant amb més força el punt després de la ràpida exhalació de l’aire aspirat als pulmons. L’efecte positiu de l’estimulació regular de Teno és millorar el color de la pell i ajustar els contorns facials.
KoryoSituat al nivell de les ales del nas, estrictament sobre la línia vertical de la pupil·la. Es recomana realitzar el massatge Koryo amb 3 dits, empenyent el punt de dalt a baix, mentre es controla la freqüència de respiració.
SokkokuEl podeu trobar col·locant 2 dits a la vora superior de l’orella. Prémer sobre aquest punt causa molèsties i facilita la localització de la seva ubicació. L’estimulació regular de Seokkoku suavitza les arrugues, alleuja els mals de cap i millora l’activitat cerebral.

Massatge facial escultòric

El massatge facial escultòric es realitza exclusivament per cosmetòlegs professionals que entenen les peculiaritats de la fisiologia humana.

Els resultats d’aquest efecte sobre la pell són:

 • treballar tots els grups de músculs facials, contribuint al seu enfortiment i augmentant l’elasticitat de les fibres;
 • normalització del flux limfàtic (a causa d’això, l’excés de líquid s’elimina del cos i el flux sanguini augmenta naturalment);
 • impacte sobre el sistema neuroreceptor del sistema nerviós central (com a resultat, s’eliminen els espasmes dels músculs facials que impedeixen la circulació normal de la sang al cos).

Massatge facial per a les arrugues a casa en etapes: drenatge limfàtic, buit, bucal, per apretar l’oval, esculpir, apretarEs recomana un massatge facial escultòric per a persones majors de 25 anys. La freqüència òptima del procediment és de 2-3 vegades al mes.

Massatge al buit

Un esteticista pot realitzar un massatge facial al buit mitjançant una màquina automatitzada o a casa mitjançant llaunes facials, que es poden comprar a qualsevol farmàcia.

Aquest tipus d’exposició cutània s’adreça a:

 • eliminació dels espasmes musculars dels músculs facials;
 • suavitzar les arrugues imitades;
 • normalització de la circulació sanguínia;
 • estimular la producció de col·lagen;
 • eliminació de toxines de les capes superiors de la pell;
 • eliminació de l’estrat corni de la pell de la cara;
 • normalització de la funció del metabolisme dels lípids;
 • minimitzar l’aparició de la xarxa vascular a la cara;
 • hidratació natural de la pell.
Massatge facial per a les arrugues a casa en etapes: drenatge limfàtic, buit, bucal, per apretar l’oval, esculpir, apretar
Procediment per fer massatges facials al buit des de les arrugues

La sessió de massatge al buit s’ha d’organitzar per etapes:

 1. Neteja la cara amb un producte lleuger (emulsió, tòner, loció o aigua micel·lar).
 2. Repartiu oli de massatge uniformement sobre la cara. L’oli de sèsam, ametlla o coco és el millor per fer massatges al buit.
 3. Després d'haver instal·lat una llauna o un accessori de buit del dispositiu al punt inicial del front, moveu el massatge estrictament al llarg de les línies de massatge. En cas contrari, podeu agreujar l’estat de la pell i danyar les fibres musculars.

Massatge bucal

El massatge bucal es considera una alternativa digna a les intervencions quirúrgiques dirigides a corregir l’estat de la pell facial. Una característica distintiva de la seva tècnica és l’efecte sobre les fibres musculars i la pell a través de la cavitat oral humana.

Atesa l’elevada intensitat d’exercici profund, no es recomana fer massatge bucal més d’una vegada a la setmana, com a part d’un curs que consta de 10 procediments. La durada mitjana d’una sessió en un saló de bellesa és de 30 a 40 minuts.

Amb l’efecte correcte sobre el cos amb l’ajut d’aquest tipus de massatges, serà possible:

 • reduir el volum de les galtes;
 • arrugues nasolabials suaus;
 • alleujar els espasmes musculars a la zona dels ulls.

Massatge facial a GLP

El massatge facial antiarrugues realitzat amb equips de GLP té com a objectiu treballar la pell, reduir el greix subcutani i estimular els músculs facials.

Com a resultat d'un procediment de massatge de GLP realitzat correctament:

 • millora la microcirculació sanguínia;
 • el metabolisme es normalitza;
 • la inflor disminueix.

Durant la sessió, la pell de la cara és aspirada a la cavitat del broquet, a causa de la qual es realitza un micromassatge de teixits tous. La manipulació realitza fins a 15 ajustaments per minut. Per a cada zona de la cara, s’utilitza un fitxer adjunt separat, que correspon a les característiques fisiològiques de la pell d’una zona determinada.

Quiromassatge facial

El quiromassatge facial es basa en una combinació dels principis de les escoles de massatge europees i orientals. Aquesta és la tècnica de l'autor del professor espanyol de teràpia manual Enrique Castells Garcia. L'única contraindicació per a aquesta manipulació és l'acne. El curs de quiromassatge consisteix en 7-10 procediments, realitzats una vegada cada 2 setmanes.

Després de 4-5 sessions, es notaran els primers resultats:

 • augment de l’elasticitat dels músculs i la pell;
 • acceleració del flux limfàtic i del flux sanguini;
 • activació de processos regeneratius;
 • oxigenació de la pell;
 • eliminació de toxines i toxines de les capes superiors de la pell i del cos en general;
 • efecte aixecador;
 • transformació de l'oval de la cara.

Per garantir la seguretat, abans del quiromassatge, el cosmetòleg determina el tipus de pell d’un pacient concret i també li explica les regles per a la cura facial després de sotmetre’s a un procediment.

Criomassatge

El criomassatge de la cara implica exposició a la pell freda. Els cosmetòlegs professionals utilitzen nitrogen líquid com a part d’aquest procediment. Una alternativa al criomassatge, disponible a casa, és estimular processos regeneratius amb glaçons.

Massatge facial per a les arrugues a casa en etapes: drenatge limfàtic, buit, bucal, per apretar l’oval, esculpir, apretarLa preparació del procediment inicial es realitza d'acord amb l'algoritme generalment acceptat:

 1. Prepareu infusió d’herbes. Per al criomassatge, es recomana utilitzar flors seques de camamilla, cordill i calèndula.
 2. Aboqueu la infusió a les safates de glaçons.
 3. Col·loqueu-lo al congelador durant 2 hores.
 4. Neteja la cara amb loció, tòner o aigua micel·lar.
 5. Passat el temps indicat, traieu el glaçó de la nevera.
 6. Seguint les indicacions de les línies de massatge, moveu el gel sobre la cara.
 7. Un cop finalitzat el procediment, no es recomana eliminar la composició de la cara, cosa que permet absorbir-la sola.

El criomassatge a casa s’ha de fer diàriament, independentment de la temporada i de la forma principal de cura de la pell.

Massatge miofascial

El massatge facial antiarrugues, que implica un efecte sobre els teixits profunds, s’anomena miofascial. La seva principal diferència respecte a procediments cosmètics similars és que l’especialista en aquest cas no treballa amb els músculs, sinó amb espais entre les fibres musculars (fàscia).

Amb l’efecte correcte sobre el teixit connectiu, després de 4-5 sessions realitzades a intervals de 2 vegades a la setmana, la persona notarà que els músculs facials s’han tornat més elàstics a causa de l’alliberament de la fàscia de les pinces, la tensió i la congestió.

Massatge facial per a les arrugues a casa en etapes: drenatge limfàtic, buit, bucal, per apretar l’oval, esculpir, apretar

A causa de l'absència de la necessitat d'utilitzar composicions cosmètiques durant el massatge, els procediments miofascials són adequats per a propietaris de qualsevol tipus de pell.

Els principals resultats que es poden aconseguir durant el massatge miofascial són:

 • tensió profunda del teixit muscular;
 • augment del to de la pell;
 • suavitzar les arrugues fines;
 • crear un oval proporcional de la cara;
 • estimulació del flux limfàtic.

Massatge amb mel

El massatge facial amb mel es recomana a persones amb pell envellida, ulleres i inflor als ulls i aquells que són propensos a una sequedat i descamació excessives de la pell.Un curs dels procediments considerats per un import de 10 sessions (independentment de si el massatge es realitza a casa o en un saló de bellesa) s’ha de realitzar un cop per setmana.

La tècnica per realitzar un massatge amb mel consisteix a utilitzar mel natural en lloc d’oli o crema per a nadons aplicada a la cara abans del procediment. Després d’escalfar la pell amb una lleugera pressió de les puntes dels dits, cal seguir les línies de massatge, treballant així tota la superfície de la cara de dalt a baix.

Si seguiu la tècnica del massatge, podreu aconseguir resultats visibles:

 • neteja de porus obstruïts;
 • eliminació de la capa superior queratinitzada de la pell;
 • acceleració del flux sanguini i del flux limfàtic;
 • desaparició total o parcial de les ulleres sota els ulls;
 • alliberament dels sinus;
 • l’adquisició d’un color de pell saludable;
 • suavitzant les arrugues del front poc profundes.

Massatge xinès

Les principals etapes del massatge xinès:

 1. Neteja de la pell facial.
 2. Preparació de la pell per a una acció posterior amb palmades i carícies lleugeres i multidireccionals.
 3. Activació de zones que estimulen el moviment de l’energia interna. Això es produeix a causa de la pressió sobre múltiples punts biològicament actius situats a la cara. Els efectes varien en força i durada, en funció de les característiques fisiològiques de les parts del cos que estan directament relacionades amb un punt concret.

Massatge facial per a les arrugues a casa en etapes: drenatge limfàtic, buit, bucal, per apretar l’oval, esculpir, apretarMassatge facial per a les arrugues a casa en etapes: drenatge limfàtic, buit, bucal, per apretar l’oval, esculpir, apretarLa durada d'una sessió de massatge xinès ha de ser d'almenys 30 minuts. El nombre específic de procediments està determinat per l’estat de la pell humana i el resultat que pretén aconseguir com a resultat de la transformació (almenys 7 procediments realitzats cada dos dies).

Massatge tibetà

El massatge tibetà també pot ajudar amb les arrugues facials. La tècnica d’aquest procediment implica treballar no només amb les zones reflexogèniques de la cara, sinó també amb els meridians del coll, l’escot i el cap. Una característica distintiva d’aquest tipus de massatges és l’absència d’estiraments de la pell durant l’exposició als músculs facials.

Un curs de massatge tibetà realitzat correctament pot servir com a substitut de ple dret per treballar els músculs de tot el cos... Això es fa possible treballant amb 49 punts biològicament actius i molts músculs, lligaments i tendons durant una sessió.

La tècnica més antiga no només contribueix a la transformació externa d’una persona, sinó que també rejoveneix el seu cos, alleuja la fatiga i millora l’agudesa visual i l’audició.

Arrencada

Les principals etapes d'un massatge de pessic són:

 1. Escalfament de la pell (formigueig intens de la pell a la zona de treball).
 2. Estimulació dels processos regeneratius (creació de vibracions amb l’ajut de moviments circulars dels dits, realitzats al ritme més ràpid possible).
 3. Consolidació del resultat (fregament intensiu de la pell).

Massatge facial per a les arrugues a casa en etapes: drenatge limfàtic, buit, bucal, per apretar l’oval, esculpir, apretarEs recomana realitzar el procediment a casa en posició horitzontal, amb el cap llançat cap enrere tant com sigui possible. Fer massatges a la pell des de les zones inferiors (escot i coll), passant gradualment a la barbeta, les galtes, el nas, els pòmuls i el front. El més convenient és agafar la pell amb el dit polze i l’índex, que poden prémer sobre la pell amb la força necessària.

Acupressió

El massatge per acupressió per eliminar les arrugues de la cara implica una estimulació lleugera de 12 punts biològicament actius:

 • a les cantonades internes dels ulls a la base del pont del nas;
 • per sobre del començament de l'arc de les celles, retrocedint 2 cm cap amunt;
 • a la dreta i esquerra de les ales del nas a una distància d’1 cm;
 • entre els arcs de les celles estrictament per sobre de l'os nasal;
 • a la dreta i esquerra de les cantonades de la boca a una distància d’1 cm;
 • sota les fosses nasals de la línia mitjana dividint en parts iguals l’espai entre els llavis i el nas.

El massatge per acupressió ajuda a relaxar els músculs facials tensos, reduint així el nombre d’arrugues existents i evitant l’aparició de noves.

Massatge espanyol

Com a part del procediment de massatge espanyol, l’esteticista treballa no només amb els músculs facials del client, sinó també amb el fluid intercel·lular.

Massatge facial per a les arrugues a casa en etapes: drenatge limfàtic, buit, bucal, per apretar l’oval, esculpir, apretarLes principals direccions d’exposició al cos humà durant el tipus de procediments que es consideren són:

 • drenatge limfàtic (desfer-se del fluid estancat i de l'edema);
 • tècnica miointensiva (dirigida a enfortir les articulacions múscul-articulars);
 • tècnica hemolimfàtica (estabilització de la pressió arterial);
 • tècnica neurosedativa (normalització de l’estat mental);
 • tècnica somatoemocional (enfortiment del sistema nerviós central a causa de l’impacte en zones biològicament actives de la cara amb intensitat variable).

Massatge italià al gimnàs

El massatge Italian Gym és un desenvolupament de l'Associació dels millors cirurgians plàstics d'Itàlia. El nom del procediment es tradueix de l'anglès per "gimnàstica".

A partir d’això, es fa lògic concloure que durant una sessió d’aquest massatge, el client haurà de repetir els exercicis de musculació facial demostrats pel cosmetòleg. L'especialista, al seu torn, estimularà el treball de les fibres musculars del client influint en zones específiques de la cara amb la punta dels dits.

Quan els músculs s’enforteixen, la pell s’estreny simultàniament i es suavitzen les arrugues fines. La durada recomanada del curs de massatge Italian Gym és de 10 procediments (un cop per setmana).

Modelatge del massatge segons el mètode de Dubinina

El modelatge del massatge segons el mètode de Dubinina té com a objectiu estimular els músculs més profunds de la cara.

Massatge facial per a les arrugues a casa en etapes: drenatge limfàtic, buit, bucal, per apretar l’oval, esculpir, apretarEs recomana realitzar el complex diàriament, assegut davant d'un mirall:

 1. Seieu a una cadira, relaxant els músculs facials tant com sigui possible.
 2. Netejar la pell amb aigua a temperatura ambient.
 3. Feu 5-10 cops amb el dors dels palmells de les dues mans, dirigits des del front fins a la barbeta.
 4. Col·loqueu els dits índex, mig i anular entre les celles. Premeu. Fixeu la posició durant 10 segons. Relaxa la pressió. Repetiu l'acció 3-5 vegades.
 5. Utilitzant els músculs facials de la cara tant com sigui possible, pronuncieu clarament els sons "u", "s", "s", "o".
 6. Aixequeu la barbeta. Pronuncia el so "r" a través de la resistència muscular. Durant el so de la lletra, es recomana dur a terme una acció intensiva a la zona del mentó.

Massatge mímic

Un massatge facial imitat impedeix l'aparició d'arrugues a causa de la deformació de la pell com a conseqüència d'una pronunciada articulació d'una persona. Aquest tipus de canvi d'imatge està disponible per fer a casa. El massatge per enfortir els músculs facials s’ha de fer diàriament durant 10-15 minuts.

Els exercicis més efectius són:

 • pronunciació de vocals amb la màxima resistència dels músculs corresponents;
 • estirar els llavis "en un tub";
 • tocant amb els coixinets dels dits a la zona dels ulls de la pell prèviament lubricada amb crema o oli;
 • premsant en paral·lel amb els artells dels dits mitjans a les cantonades exteriors dels ulls.

Cal desfer-se de les arrugues de la cara de manera integral.

A més d’adherir-se als principis d’una alimentació adequada, les visites periòdiques a una esteticista i l’ús de productes de cura d’alta qualitat adequats a l’edat i al tipus de pell, es recomana prendre regularment un curs de massatge especial.

En l'absència de l'oportunitat de visitar un saló de bellesa amb aquest propòsit, podeu enfortir els músculs facials i augmentar l'elasticitat de la pell a casa, donant aquests procediments de 10 a 15 minuts cadascun. diàriament.

Vídeo sobre el tema: massatge facial de les arrugues a casa

Massatge facial per arrugues: com fer-ho a casa:

Valora l'article
Cosmetologia i cirurgia plàstica per a dones. Correcció d’aspecte. Maneres, mètodes, procediments per millorar la figura i la cara
Afegir un comentari

Cara

Cames

Cabell